Alcoholverslaving

Vaak associëren we alcohol met een gezellige of Bourgondische levensstijl en is het een algemeen geaccepteerd iets, waardoor een alcoholverslaving moeilijk is te herkennen. Drinken wordt ongemerkt een dagelijkse gewoonte. U raakt eraan gehecht en wilt eigenlijk niet meer zonder. U-center is al ruim 7 jaar succesvol in het behandelen van alcoholverslaving en staat klaar om ook u hierin te begeleiden.

Effectieve behandeling alcoholverslaving

Het behandelteam van U-center helpt u te ontdekken waarom alcohol zo’n grote rol speelt in uw leven en ondersteunt u bij het afkicken van alcohol. De behandeling van een alcoholverslaving start met een detoxfase. Vervolgens kijken we waar de oorzaak van het alcoholprobleem ligt. Biedt het troost? Onderdrukt het angstige gevoelens? Afkicken van alcohol in onze kliniek is een eerste belangrijke stap. Ons behandelteam helpt u daarbij. We reiken vaardigheden aan om die problemen op een andere manier op te lossen en deze ook te leren toepassen in uw eigen omgeving als u de klinische fase hebt afgerond en dus weer in uw eigen omgeving bent, eventueel in samenwerking met professionals in uw regio.


Symptomen alcoholverslaving

Hoe herkent u een alcoholverslaving? Dat is niet eenvoudig, aangezien alcoholisten experts zijn in het verbergen van hun alcohol probleem. Een aantal patronen is zeer kenmerkend voor mensen met een drankprobleem:

 • Liegen en ontkennen
 • Gevoelens afsluiten
 • Tolerantie ontwikkelen; steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
 • Ontwenningsverschijnselen (transpireren, trillende handen, misselijkheid, braken, lichamelijke en psychische onrust, angst, toevallen) bij onthouding
 • Steeds meer tijd besteden aan het verbergen van het probleem
 • Hobby’s en sociale contacten verwaarlozen
 • Doorgaan met drinken ondanks negatieve gevolgen
 • Hevig verlangen naar alcohol (“craving”)
 • Sensatiezucht

Herkent u hierin uw naaste of uw collega? Neem gerust contact met U-center om samen met onze medewerkers te bespreken hoe onze aanmeldprocedure verloopt en hoe wij u hierin kunnen begeleiden. 


Behandelingsresultaten

Met een opnameduur van zeven weken en een vervolgtraject van zeven weken vanuit thuis, is de alcoholverslaving behandeling erop gericht om cliënten zo snel mogelijk weer volledig mee te laten draaien in de maatschappij; zowel als het gaat om het privéleven en het eigen gezin, als om het hervatten van de werkzaamheden. In moeilijke periodes blijft U-center u daarin ook ondersteunen middels begeleide zelfhulpgroepen verspreid over heel Nederland.


Benieuwd wat U-center voor u kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Neem contact op met U-center

Wij staan voor u klaar

Neem gerust contact op

Waarom U-center?

 • Patiënttevredenheid 8.2
 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Verzekering vergoedt grotendeels
Bel
Voor telefonisch contact kunt u bellen met:

0800-222 444 6

Op werkdagen:  09-20.00
Op feestdagen: 10-18.00
 
Mail
Agenda

Weten of het klikt?

Ontmoet onze medewerkers en krijg zekerheid. Bezoek een van de voorlichtingsavonden of een open dag. Kies zelf het moment.

Inschrijven Open Dagen voor professionals

Voorlichtingsbijeenkomsten voor cliënten
sluiten