World mental health day 2020

Nieuws

01-10-2020

World mental health day 2020

Op 10 oktober is het World Mental Health Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Helaas rust er nog steeds een taboe op psychische problemen.

Normaliseren van psychische problematiek
Ruim 191.000 mensen in Nederland krijgen jaarlijks voor het eerst een psychische aandoening en ongeveer 4 op de 10 mensen voldoen op enig moment in hun leven aan de criteria van één of meerdere psychiatrische diagnoses. Wereldwijd leven zo'n 1 biljoen mensen met een mentale stoornis en overlijden 3 miljoen mensen door de gevolgen van een alcoholverslaving.

Ondanks het aantal mensen wat hiermee te maken krijgt, is praten over psychische klachten nog steeds een groot taboe wereldwijd. Uit onderzoek blijkt dat 18% van de Nederlanders aangeeft zelfs helemaal niet over psychologische stoornissen en verslavingen te kunnen praten met anderen.

Begrip voor de mens achter de diagnose
Er zijn verschillende redenen waarom er wereldwijd nog steeds een taboe rust op dit onderwerp. Zo zijn sommige psychische klachten minder bekend, waardoor mensen met deze klachten vooral te maken hebben met onbegrip. Ook zijn er veel misvattingen rondom bepaalde problematieken, zoals verslavingen en persoonlijkheidsstoornissen.

De mate van bekendheid van de psychische klacht zorgt vaak voor meer begrip en empathie. Ook persoonlijke verhalen helpen om mentale problematieken te normaliseren, want vaak wordt de mens achter de diagnose vergeten. Daarom is goede voorlichting over psychologische problemen en erover kunnen praten van groot belang om het taboe te doorbreken.

Bij U-center behandelen we de mens, niet de diagnose
Als expert op het gebied van meervoudige problematiek begrijpen we de situatie van onze cliënten en de oorzaken hiervan. In aanloop naar 10 oktober zullen we daarom elke dag stilstaan bij de meeste voorkomende aandoeningen die we bij U-center behandelen. Zodat ook wij ons steentje bijdragen aan het mobiliseren van steun bij geestelijke gezondheidsissues en mensen de weg wijzen naar hulp!

Meer informatie of persoonlijk advies?

Wil je meer informatie over onze aanpak of wil je weten of U-center een passende oplossing is voor jou? Kom vrijblijvend met een professional van ons communicatie center in contact. Je kunt ons bellen, mailen, een terugbelverzoek indienen of je rechtstreeks online aanmelden.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden