Werken bij U-center

Vacature psychiater

Werk je graag met multidisciplinaire teams en heb je behandelervaring op het gebied van afhankelijkheids- en meervoudige problematiek en stemmings- en angststoornissen? Dan hebben wij een interessante propositie.

Solliciteer direct
vacature psychiater bij U-center

Wat houdt de functie in?

Je werkt samen met onze professionele multidisciplinaire teams en bent beschikbaar voor consultatie door onze behandelaren. Ook ben je als psychiater bezig met intakes, het opstellen en uitvoeren van behandelplannen en diagnostiek. De somatische screening en behandeling worden door basis- en verslavingsartsen uitgevoerd.

Basisartsen, psychiaters en klinisch psychologen maken samen met onze verpleegkundig specialisten deel uit van het medisch team en participeren in de (dagelijkse) multidisciplinaire overleggen van de Nederlandse en internationale behandelteams. 

In alle gevallen werk je met enthousiaste en betrokken collega’s en doen we een beroep op je klinisch leiderschap; je neemt regie, je bent een sparringpartner voor je collega’s, je participeert in innovatieve projecten en draagt bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van het team.

Waar kom je te werken?

U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Cliënten volgen bij ons een kort en intensief behandelprogramma, waarbij een integrale holistische benadering centraal staat. Onze cliënten zijn doorgaans zeer gemotiveerde mensen die hard willen werken aan een goed en snel herstel. 

Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Kwaliteit en gastvrijheid
U-center heeft twee klinieken in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland. Beide klinieken bevinden zich in dezelfde straat in het mooie plaatsje Epen op loopafstand van elkaar. Gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap biedt U-center een plek waar onze cliënten zich direct thuis voelen. Onze twee behandelcentra zijn van alle gemakken voorzien, zodat de cliënt zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel. Het volgen van een intensief programma van 7 weken lang betekent bij U-center ook dat er veel aandacht is voor kwaliteit en gastvrijheid.

Wie zoeken we?

We zoeken een psychiater (mogelijkheden in loondienst, freelance of zzp) die behandelervaring heeft op het gebied van afhankelijkheids- en burn-out problematiek en stemmings- en angststoornissen. Je hebt affiniteit met psychotherapie en je kunt samenwerken binnen meerdere teams en je kunt protocollair werken. Ook herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. Daarnaast ben je, of heb je:

 • big-geregistreerd psychiater;
 • stressbestendig en in staat crisissituaties en andere onvoorziene situaties goed te kunnen hanteren;
 • flexibel - je bent beschikbaar voor bereikbaarheidsdiensten en crisisdiensten op onze beide locaties zijn uren beschikbaar;
 • effectief in je mondelinge en schriftelijke communicatie met een goede beheersing van de Nederlandse (ABN) en Engelse taal;
 • goede sociale vaardigheden en sterk empathisch vermogen. Je kunt collega's en cliënten motiveren en stimuleren tijdens de behandeling;
 • je zorgt ervoor dat contacten met cliënten ondersteunend en beschermend zijn, gericht op het tot stand brengen van inzicht en gedragsverandering.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij een organisatie in ontwikkeling met een open en inspirerende bedrijfscultuur. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Verder bieden wij:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz-cao (fwg ams);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • uren in overleg;
 • AMS budget;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • mogelijkheid om gebruik te maken van het zwembad en de fitnessruimte op bepaalde tijden.

Vragen?

Plan een kennismaking

Wil je meer weten of misschien een kijkje nemen in ons behandelcentrum? Neem contact op met HR via tel.nr. 043-4559109 (Claudia Nijssen) of solliciteer direct op deze vacature voor psychiater via hrm@u-center.nl.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer direct

Je kunt direct solliciteren op deze functie via het sollicitatie-formulier. Stuur je cv en een motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Solliciteer direct

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden