Informatie voor werkgevers

Een nieuwe start voor uw werknemer

De integrale behandeling van U-center zorgt voor duurzame resultaten bij patiënten met psychische aandoeningen of verslavingsproblemen.

Intensief en effectief

Een psychotherapeutisch behandelcentrum

Het is niet altijd makkelijk om een depressie, verslaving, angststoornis of trauma te overwinnen. Misschien heeft u als werkgever samen met de arbeidsgeneesheer en uw werknemer van alles geprobeerd, maar blijft het gewenste effect uit.

Een van de redenen kan zijn dat de meeste behandelprogramma's gericht zijn op een enkelvoudige diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in de integrale en gelijktijdige behandeling van wat men comorbide psychische aandoeningen noemt, met een duurzaam resultaat en met volle aandacht voor een gezonde terugkeer naar het werk.

Hoe werkt onze aanpak?

Unieke aanpak

Aandacht voor reïntegratie

Bij U-center behandelen we de mens en niet (alleen) de diagnose. We kijken naar de oorzaak van de psychische problemen van uw werknemer. Bij U-center kunnen cliënten rekenen op een persoonlijke behandeling, met aandacht voor werk, leefstijl, persoonlijkheid en relaties met naasten.

Dat doen wij met een breed aanbod van behandelingen die individueel, in groepsverband, via e-health en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. Reïntegratie is vaak al tijdens de behandeling mogelijk. Als uw werknemer daar toestemming voor geeft betrekken we u als werkgever graag bij de behandeling en het nazorgtraject.

Investeren in uw medewerkers

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van 6 weken, realiseren we samen de U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten. Bovendien ligt het behandelresultaat boven het landelijk gemiddelde.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we samen met onder andere de Universiteit Maastricht.

.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

Ons behandelcentrum bestaat uit onze twee klinieken vlakbij de grens met België, in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Op beide locaties bieden we onze cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken. Daarnaast kan uw werknemer in België terecht bij verschillende U-points voor het voortraject en de nazorg.

Lees meer over ons behandelcentrum

Aantoonbaar resultaat

Maar liefst 84% van onze (oud-)cliënten raadt een behandeling bij U-center aan. Die hoge tevredenheid maakt ons natuurlijk erg blij, maar het maakt ons niet minder ambitieus. We blijven ons therapeutisch aanbod voortdurend verder ontwikkelen en verbeteren.

Hoe kan ik mijn werknemer aanmelden?

Snelle reïntegratie

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Doorlooptijd

6 weken

U-center in beeld

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief.

E. Decker - Huisarts

Vragen aan U-center?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden