Intensief proces

Zet de eerste stap naar verandering

Zet de eerste stap naar verandering en meld je aan voor een intensieve behandeling

De gehele behandeling is een ingrijpend proces, waarin je intensief aan het werk gaat en veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is. We helpen je graag stap voor stap door onze uitgebreide aanmeldprocedure heen middels veelvuldig persoonlijk contact.

Meld je aan

De gehele behandeling is een ingrijpend proces, waarin je intensief aan het werk gaat en veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is. We helpen je graag stap voor stap door onze uitgebreide aanmeldprocedure heen middels veelvuldig persoonlijk contact.

Meld je aan
Stap 1

Kennismaken

Kennismaken

Stap 1

U-center organiseert geregeld online webinars voor iedereen die meer wil weten over onze behandelingen en aanpak. Ze zijn bedoeld om mensen die zich oriënteren op een behandeling, inzicht te geven in de behandelaanpak van verschillende diagnoses en het effect daarvan. Tijdens het webinar hoor je meer over onze behandelaanpak, het aanmeldproces en ons behandelcentrum. Tijdens en na het webinar is er ruimte voor al je vragen tijdens een live chat met onze medewerkers. Een goede eerste kennismaking met het gemak, de veiligheid en de privacy van thuis.

Stap 2

Aanmelden

Aanmelden

Stap 2

De eerste stap naar verandering in je leven begint met jezelf online of telefonisch aanmelden bij U-center. Ons communicatie center staat iedere werkdag voor je klaar. Tijdens het eerste telefonische contact leggen we je uit hoe onze procedure werkt en beantwoorden we eventuele vragen. Vervolgens zullen we wat algemene informatie van je vragen. Dit hebben we nodig om je aan te kunnen melden voor behandeling. Bovendien kunnen we meteen de (gedeeltelijke) vergoeding met je bespreken. 

Stap 3

Telefonische intake

Telefonische intake

Stap 3

Na de aanmelding volgt een vrijblijvende screeningsprocedure - bestaande uit verschillende contactmomenten en het invullen van bijvoorbeeld vragenlijsten - die volledig in het teken staat van het secuur onderzoeken of een traject bij U-center passend is bij de hulpvraag. We zullen daar een gedegen advies over uitbrengen.
We gaan telefonisch dieper in op de reden van aanmelding. Welke klachten heb je en hoe lang spelen die al? Is er sprake van psychische, lichamelijke en/of sociale problemen? Welke hulp heb je hiervoor al gehad en wat zijn je verwachtingen of doelen bij U-center?

Om in aanmerking te kunnen komen voor een behandeling bij U-center hebben we een verwijsbrief nodig. Ook ontvangen we graag de medische dossiers van eerder gevolgde behandelingen zodat we een goede inschatting kunnen maken van de problematiek en jouw persoonlijke situatie. Dit betreft een essentieel onderdeel om een goed advies te kunnen uitbrengen. Al deze documenten zijn ook belangrijk om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de mutualiteit. Zonder informatie over eventuele eerdere behandelingen kom je wellicht niet in aanmerking voor opname bij U-center en wordt dit niet deels vergoed door de mutualiteit. 

Stap 4

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Stap 4

Tijdens een adviesgesprek in Epen of online onderzoeken we samen met jou of opname bij U-center passend is. Als er meerwaarde voor opname blijkt, starten we de aanvraagprocedure voor vergoeding van revalidatie in het buitenland. Tevens is hierbij een second opinion van een onafhankelijk psychiater vereist. Indien beide partijen indicatie tot opname zien, kan de eventuele aanvraagprocedure bij de mutualiteit starten. Het aanvraagformulier wordt dan – vergezeld met de verwijsbrief en rapportages van eerdere behandelingen – opgestuurd aan het Agentschap Zorg & Gezondheid (AZG). Het AZG zal zich vervolgens buigen over mogelijke vergoeding van een opnametraject bij U-center.

Stap 5

Digitale vragenlijsten

Digitale vragenlijsten

Stap 5

Wanneer alle documenten in goede orde door U-center zijn ontvangen en door een aanmeldteam zijn beoordeeld, word je gevraagd om online een aantal vragenlijsten in te vullen. Je hebt hiervoor een persoonlijke inlogcode ontvangen voor het U-center cliëntportaal. Het beantwoorden van de vragen zal een aantal uur in beslag nemen. Het is belangrijk om hier rustig voor te gaan zitten. Via deze vragenlijsten krijgen we namelijk een goed beeld van jouw klachten en zorgen en kunnen we samen kijken waar je mee aan de slag wilt gaan.

Als de indicatie positief is, nodigen we jou, samen met een naaste, uit voor een indicatiedag in onze kliniek in het Zuid-Limburgse Epen. Je krijgt ook al een voorlopige opnamedatum van ons. Deze dag is noodzakelijk, omdat dit tevens de start is van jouw intake bij U-center. De definitieve opnamedag wordt na de indicatiedag bepaald en bevestigd als er daadwerkelijk een indicatie voor opname is. U-center bevestigt vervolgens ook naar jouw verwijzer. Voordat we de indicatiedag inplannen hopen we zicht te hebben op mogelijke vergoeding van de mutualiteit of andere vorm van financiering.

Stap 6

Indicatiedag

Indicatiedag

Stap 6

Je hebt een uitgebreide indicatiedag in ons behandelcentrum in het Zuid-Limburgse Epen. Je klachten worden tijdens deze dag uitvoerig besproken. Je hulpvraag en draagkracht worden duidelijk in kaart gebracht. Ook nemen we alle medische documenten die je hebt aangeleverd met je door, samen met de ingevulde vragenlijsten. Er wordt uitleg gegeven over de behandeling, de verwachtingen en de doelen die je wilt bereiken. We raden je aan om een familielid, vriend of partner aanwezig te laten zijn bij deze dag. Deze persoon kan je steunen, meeluisteren en aanvullende informatie geven. En hij of zij zal zelf ook meer informatie krijgen over de behandeling. Bovendien krijgt je naaste een groepstraining die dag.

Nog dezelfde dag krijg je te horen of je definitief in behandeling kunt komen en wanneer je eerste opnamedag is. U-center bevestigt vervolgens ook naar jouw verwijzer.

In enkele gevallen zal de indicatiedag niet leiden tot opname.

Stap 7

Tot aan de opname

Tot aan de opname

Stap 7

In het geval van een positief opnameadvies, vindt de opname meestal binnen twee weken na de indicatiedag plaats. Tussen de indicatiedag en de opnamedatum ga je je voorbereiden op de opname bij U-center via een welkomstmodule. Je krijgt hiervoor toegang tot Minddistrict. Deze digitale omgeving heb je vervolgens ook nodig tijdens het klinische behandelprogramma. Onze sociotherapeuten zijn beschikbaar voor vragen, mochten die er zijn.

Wij staan voor je klaar

Plan een vrijblijvend telefonisch gesprek met onze professionals, voor persoonlijk advies en meer informatie.

Bel 0031-343556400

Geschatte wachttijd

4 - 6 weken

Laatst geupdate op 21-05-2022

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden