Intensief proces

Zet de eerste stap naar verandering

Het betreft een ingrijpend en intensief proces, waarin je in korte tijd diep kunt gaan. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is en hoe een aanmelding in zijn werk gaat.

Meld je aan

Het betreft een ingrijpend en intensief proces, waarin je in korte tijd diep kunt gaan. Je zult met je eigen emoties, gedachten en gedrag geconfronteerd worden en ook met die van anderen. Het is dan ook belangrijk om goed te onderzoeken of dit traject de juiste weg voor jou is en hoe een aanmelding in zijn werk gaat.

Meld je aan
Stap 1

Aanmelden

Aanmelden

De eerste stap

De eerste stap naar verandering in je leven begint met jezelf telefonisch aanmelden bij U-center. Onze psychologen en therapeuten staan iedere werkdag voor je klaar. Tijdens het eerste telefonische contact leggen we je uit hoe onze procedure werkt en beantwoorden we eventuele vragen. Vervolgens zullen we wat algemene informatie van je vragen. Dit hebben we nodig om je aan te kunnen melden voor behandeling. Daarnaast kunnen we meteen een verzekeringscheck voor je doen. Na de aanmelding volgt de vrijblijvende intake procedure die volledig in het teken staat van het secuur onderzoeken of het traject bij U-center passend is bij de hulpvraag en we zullen daar een gedegen advies over uitbrengen.

Stap 2

Telefonische intake

Telefonische intake

Stap 2

Zodra de aanmelding is afgerond gaan we telefonisch iets dieper in op de reden van aanmelding. Welke klachten heb je en hoe lang spelen die al? Is er sprake van psychische, lichamelijke en/of sociale problemen? Welke hulp heb je hiervoor al gehad en wat zijn je verwachtingen of doelen bij U-center? Dit gesprek kan direct of binnen een dag na je aanmelding plaatsvinden, of op een moment van jouw voorkeur via een terugbelafspraak. Tijdens deze exploratie maken we een eerste inschatting aan de hand van jouw klachten of U-center mogelijk de juiste adequate hulp kan bieden.

Stap 3

Verwijzing en documenten

Verwijzing en documenten

Stap 3

Om in aanmerking te kunnen komen voor een behandeling bij U-center hebben we een verwijsbrief nodig. Ook ontvangen we graag de medische dossiers van eerder gevolgde behandelingen zodat we een goede inschatting kunnen maken van de problematiek en jouw persoonlijke situatie. Dit betreft een essentieel onderdeel om een goed advies te kunnen uitbrengen of een traject bij U-center passend is bij de hulpvraag. Al deze documenten zijn belangrijk. 

Stap 4

Invullen vragenlijsten

Invullen vragenlijsten

Stap 4

Wanneer alle documenten in goede orde door U-center zijn ontvangen en door het intaketeam zijn beoordeeld, word je gevraagd om online een vragenlijst in te vullen. Je ontvangt hiervoor een persoonlijke inlogcode voor het U-center portaal. Het beantwoorden van de vragen zal ongeveer een uur tijd in beslag nemen. Daarnaast word je ook direct uitgenodigd voor een adviesgesprek. Dit gesprek kan meestal binnen 1 week na goedkeuring van je aanmelding plaatsvinden.

Stap 5

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Stap 5

We nodigen je uit voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze psychologen. Meestal vindt dit gesprek plaats via een videogesprek. Indien nodig is een psychiater of regiebehandelaar ook aanwezig. Je klachten worden tijdens dit gesprek uitvoerig besproken. Je hulpvraag en draagkracht worden duidelijk in kaart gebracht. Ook nemen we alle medische documenten die je hebt aangeleverd met je door, samen met de ingevulde vragenlijst. Er wordt uitleg gegeven over de behandeling, de verwachtingen en de doelen die je wilt bereiken. We raden je aan om een familielid, vriend of partner aanwezig te laten zijn bij dit gesprek. Deze persoon kan je steunen, meeluisteren en aanvullende informatie geven. Samen bepalen we of een traject bij U-center geschikt zou zijn voor jouw situatie.

Stap 6

Opname

Opname

Stap 6

Op basis van het adviesgesprek wordt er wel of geen positieve opname indicatie vastgesteld. We proberen deze indicatie direct te stellen, maar het kan zijn dat er toch nog overleg of extra informatie nodig is. In het geval van een positief opname advies krijg je de eerst mogelijke plek aangeboden. We zullen deze datum dan meteen met je inplannen. Over het algemeen vindt de opname binnen 4 weken na het adviesgesprek plaats. Check onze actuele wachttijden.

Wij staan voor je klaar

Plan een vrijblijvend telefonisch gesprek met onze professionals, voor persoonlijk advies en meer informatie.

Bel 0031-343556400

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden