Over U-center

Empowering People

Mission Statement

Iedereen kan verder komen!

Dat is het motto van het therapeutisch behandelmodel van U-center. U-center behandelt mensen met klachten op vlak van verslaving, depressie, trauma, angst, somatoforme stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Bij U-center behandelen we deze klachten integraal en gelijktijdig, in een comfortabele omgeving. Zo willen we ervoor zorgen dat cliënten na een intensieve, therapeutische behandeling van 7 weken kunnen terugkeren in de maatschappij (thuis en/of de werkplek) met nieuwe inzichten, vaardigheden en meer grip op hun eigen leven.

U-center is opgericht in 2008

De organisatie

U-center is volgens een duidelijke structuur georganiseerd met een collegiaal bestuur en een raad van commissarissen. 
In onze ‘healing environment’ vind je deskundigheid, persoonlijke aandacht, gastvrijheid en toewijding. We werken resultaatgericht en onderhouden nauw contact met verwijzers, familie en andere betrokkenen zoals werkgevers.
U-center werkt intensief samen met de Universiteit Maastricht, daarbij ondersteund door onze Klinische en Wetenschappelijke Adviesraad. We streven naar een effectief en duurzaam herstel.

Lees meer

U-points

Samenwerking met Vias institute

U-center gaat in België met gereputeerde deskundigen samenwerken. Zij vormen als zogenoemde U-points een rechtstreekse, lokale link met ons behandelcentrum. Zo kan je in de nabije toekomst de eerste stappen van je herstelproces in je eigen vertrouwde omgeving zetten. Op korte termijn willen we in nauwe samenwerking met Vias institute van start gaan in de grote steden in België, nadien breiden we het netwerk verder uit. De expertise en het netwerk van Vias reiken namelijk ver en bieden daardoor een goede aansluiting op de behandelaanpak van U-center.

Lees meer

Wetenschap

Behandeleffect & resultaten

Een goede behandeling is gegrond in de meest actuele wetenschappelijke kennis. U-center werkt nauw samen met vooraanstaande wetenschappers om deze kennis te verkrijgen. Daarnaast meten we ook de effecten van onze behandeling middels gevalideerde vragenlijsten.

Lees meer

Werken bij U-center

Een enthousiast en divers team!

Wil jij samen met ons meewerken aan het realiseren van de U-turn, oftewel het punt waar mensen echt verandering in hun leven gaan ervaren? Neem dan gerust een kijkje in onze vacatures of neem contact met ons op. Bij U-center kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende baan met diversiteit aan cliënten en collega’s. We bieden je een inspirerende, open en informele bedrijfscultuur met persoonlijk perspectief en vakinhoudelijke ontwikkelmogelijkheden. Professionele opleiding en persoonlijke ontwikkeling, dat is wat wij jou graag extra bieden!

Bekijk onze vacatures

Testimonials

Bekijk hoe cliënten U-center ervaren hebben

Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

Maatregelen