Dagelijks merken dat ik iets bijdraag in het herstel van mensen

Blog

Yaël Smeets - 31-03-2020

Dagelijks merken dat ik iets bijdraag in het herstel van mensen

Altijd al eens willen weten wie er in ons behandelcentrum werken? Maak kennis met onze gz-psycholoog in opleiding en stagecoördinator.

Yael Smeets U-center

Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Yaël Smeets, geboren in 1992 en woonachtig in de buurt van Valkenburg. Momenteel volg ik de opleiding tot gz-psycholoog bij U-center. Mijn huidige werkzaamheden bestaan uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie en traumabehandeling (o.a. EMDR).

Daarnaast geeft ik wekelijkse groepsbehandeling volgens MBT-wijze; iets waar ik elke keer weer veel voldoening uit haal. Ook ben ik sinds een jaar stagecoördinator. Dit betekent dat ik ook een belangrijke rol vervul in de werving en begeleiding van stagiairs.  

Waarom werk je bij U-center?

Van kinds af aan wist ik al dat ik zoveel mogelijk met mensen wilde samenwerken. Nu kan ik in mijn werk ook nog mensen hélpen; wat voor mij een gouden combinatie is. Ik ben bij U-center komen werken vanwege de unieke behandellocatie, de grote diversiteit in mensen die in behandeling komen en de vele verschillende therapieën die worden aangeboden en waar je je als therapeut in kunt bekwamen. Ook sprak het werken in intensief teamverband me enorm aan, zodat je ook pijnlijke ervaringen, gedachten of gevoelens met elkaar kunt delen. Daarnaast is humor voor mij onmisbaar, waarbij er in mijn team naast de zwaarte die het werk met zich mee kan brengen, ook veel ruimte is voor afleiding.

Hoe ziet een werkdag bij U-center eruit?

Mijn werkdag begint meestal om 8 uur ’s ochtends met een kop thee (wat ik om een of andere reden overigens alleen op het werk drink) en het doornemen van de rapportages van mijn cliënten. Ik werk mijn mail en administratie bij of heb overleg met collega’s, totdat de afspraken met mijn cliënten om half 9 beginnen. Dit kan individuele behandeling zijn, intake voor de nieuwe cliënten of groepstherapie. Na een intensieve werkdag vind ik niets zo lekker dan nog even lekker te sporten in onze fitnessruimte. Ik zet een lekker muziekje op (meestal heel hard) of sport samen met andere collega’s. Het ultieme afschakelen!

Opstarten (8:00 - 9:30)

Behandelafspraken (08:30 - 17:00)

Einde werkdag (17:00 - 18:00)

De leuke dingen en uitdagingen

Waar ik energie van krijg? Merken dat ik iets kan bijdragen in het herstel van mensen. Terugkrijgen dat iemand zich veilig voelt bij je en zich daardoor open kan stellen, waardoor ook de pijnlijke zaken aan bod kunnen komen. Het belangrijkste in mijn contact met cliënten vind ik authenticiteit, wat ook ik als behandelaar zoveel mogelijk nastreef.

Wat altijd lastig zal blijven is de onmacht en frustratie die je kunt voelen als het herstel niet zo voortvarend gaat als zowel jij als de cliënt willen. Maar ook dat zie ik als menselijk en ook dat is iets wat in mijn ogen openlijk kan worden besproken. Want ook therapeuten hebben gevoelens en hoeven natuurlijk dat niet altijd weg te stoppen.

Werken in ons behandelcentrum

U-center is in mijn ogen een ideale werkgever, als je houdt van uitdaging, jezelf durft te ontwikkelen en belang hecht aan intensief contact met zowel collega’s als cliënten. Als je daar blij van wordt, zou ik zeggen, ga solliciteren!

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden