Werken bij U-center als psychiater

Blog

Eline Berghmans - 14-10-2020

Werken bij U-center als psychiater

Wil je weten hoe het is om te werken bij U-center als psychiater? Lees hier het interview met onze psychiater Eline Berghmans.

Waarom werk je bij U-center?
Ik heb bij verschillende grote en kleine instellingen in Limburg gewerkt en eigenlijk al sinds de oprichting van U-center heb ik er altijd al willen werken. Ik ben echt een vrije vogel en wil flexibel kunnen zijn. Ook wil ik graag opereren in verschillende uitdagende en complexe omgevingen. Toen vijf maanden geleden de mogelijkheid zich voordeed om bij U-center als freelancer aan de slag te gaan, heb ik dan ook geen moment geaarzeld.

Anders dan veel van mijn collega psychiaters denken bestaat de patiëntenpopulatie en daarmee het werk bij U-center uit complexe problematieken. Deze complexiteit is soms heel groot en dat maakt ook dat ik echt iets toe kan voegen aan het herstel van onze patiënten. Dit doe ik samen met de collega’s van de multidisciplinaire teams. Ik ben echt onder de indruk van hun kennis en expertise, bijvoorbeeld op het gebied van traumabehandeling (EMDR), dat is echt uniek!

Waarom ben je psychiater geworden?
Mijn vader was psycholoog en gezondheidsethicus. Ik ben als klein kind een keer met hem mee geweest naar Den Dolder (forensisch psychiatrische kliniek, voor de leken onder ons: daar worden patiënten vanwege ernstig grensoverschrijdend gedrag behandeld, vaak ook vanwege een strafrechtelijke maatregel), en dat heeft blijvende indruk gemaakt. Ik wist eigenlijk al in mijn tweede jaar geneeskunde, toen ik stage liep bij kinder- en jeugdpsychiatrie, dat dat de richting was die ik op wilde gaan. Het is de complexiteit van de menselijke geest die ik intrigerend vind.

Hoe ziet een werkdag bij U-center eruit?
Tijdens een doorsnee werkdag - nou ja, doorsnee, er is natuurlijk altijd wel iets dat niet gaat zoals je vooraf gedacht hebt - houd ik me onder andere bezig met intakes, indicaties en diagnostiek. Ook heb ik natuurlijk spreekuren met mijn eigen patiënten. Als psychiater bij U-center ben je spin in het web rondom de patiënt. Ik werk dus veel samen met alle collega’s van de behandelteams.

Bij U-center behandelen we mensen met meervoudige diagnoses en complexe problematiek. Doordat cliënten een aantal weken in de kliniek blijven gaan we echt de diepte in tijdens de behandeling. Voor de somatische intake en behandelingen kan ik gelukkig terugvallen op de collega-artsen van U-center. Zo kan ik mij volledig richten op de psychiatrische kant van de behandelingen en dus op de dingen waar ik goed in ben.

Wat zijn de leuke dingen en uitdagingen bij U-center?
Ik heb gemerkt dat de collega’s ontzettend betrokken en collegiaal zijn. We werken hard en we hebben het ook gezellig samen. Daarnaast is er ook tijd om te participeren in (verbeter-)projecten en is er veel ruimte voor verdieping en mee te beslissen over bijvoorbeeld wijzigingen in de behandellijnen.

Als psychiater heb ik veel autonomie en kan ik op mijn eigen wijze een bijdrage leveren aan het herstel van onze patiënten. Ik voel me echt op mijn plek bij U-center.

Quote

Als psychiater bij U-center ben je spin in het web rondom de patiënt. Ik werk dus veel samen met alle collega’s van de behandelteams.

Eline Berghmans - Psychiater U-center

Vragen of kennis maken?

Wil je meer weten over hoe het is om bij U-center te werken of wil je een kennismaking plannen? Neem contact op met ons via telefoonnummer 043-4559109 (Claudia Nijssen). Op onze werken bij pagina vind je onze openstaande vacatures. Staat je gewenste functie er niet bij? We zijn altijd op zoek naar nieuw talent, dus stuur gerust een open sollicitatie naar hrm@u-center.nl.

Onze vacatures

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden