Intensief en kortdurend traject

Langdurige stress en overbelasting

Heb je last van burn-out klachten, ben je overspannen door langdurige stress en overbelasting en heb je andere onderliggende psychische problemen? In ons behandelcentrum kun je herstellen door middel van een intensief en kortdurend traject.

Langdurige stress

Somatische symptoomstoornis of depressie

We hebben allemaal weleens te maken met periodes waarin we meer stress ervaren dan anders. Wanneer zo’n periode te lang duurt, herstelt je lichaam niet meer van de hoeveelheid stress. Je staat constant ‘aan’ en in de overlevingsstand, met als gevolg dat je overbelast en uitgeput raakt. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten. Mensen met deze klachten hebben minder vertrouwen in hun persoonlijk kunnen dan voordat de klachten begonnen. 

Onderzoek naar medische indicatie

Wanneer de stress en overbelasting te lang aanhouden kun je overspannen raken. Hier kun je door het nemen van rust nog redelijk snel van herstellen. Wanneer je dit negeert en blijft doorgaan terwijl je al overspannen bent, kun je helemaal opbranden. In populair taalgebruik spreekt men dan van een burn-out, maar dat is geen officiële diagnose. De behandeling van een burn-out valt niet onder een vergoeding. Een burn-out kan aanleiding zijn om onderzoek te doen naar een medische indicatie. Dit zal goed uitgezocht moeten worden. We raden dan ook aan contact op te nemen met ons communicatie centrum.

Onze aanpak

Allereerst zullen we goed moeten onderzoeken via een uitgebreide screening wat er aan de hand is. Check hier onze aanmeldprocedure.

Onze behandeling is gericht op verwerving van inzicht in het ontstaan van problemen en op verandering van het functioneren op verschillende niveaus. Cognitieve gedragstherapie aangevuld met andere interventies vormen de basis om gedragspatronen te veranderen. Ook besteden we aandacht aan onderliggende persoonlijkheidskenmerken, zoals verregaand perfectionisme en overmatig verantwoordelijkheidsgevoel. Dat vindt plaats in een vast team met meerdere behandelaars, afgestemd op jouw situatie. De integrale aanpak en de frequentie van de behandelsessies zorgen ervoor dat je snel weer tot jezelf komt, leert om te ontspannen en balans te houden tussen inspanning, ontspanning en rust. We helpen met het opbouwen van je belastbaarheid en met je lichamelijke conditie te verbeteren.

Lees meer over onze behandelingen

De toekomst

Herstellen 

Vaak is de basis van een burn-out al jaren geleden gelegd en sluipen verkeerde gewoontes er langzaam in. Langzaam aan pleeg je steeds meer roofbouw op je eigen lichaam: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen. Het zijn vaak de harde werkers die overspannen raken en pas aan de bel trekken als er ook lichamelijke klachten zijn: duizeligheid, darmklachten, en hoofdpijn. Doordat er lange tijd sprake is geweest van overbelasting en uitputting is vaak eerst klachtenreductie noodzakelijk, voordat je in staat bent de kern van het probleem aan te pakken. Daarna is het vooral belangrijk om te blijven oefenen met het creëren van balans en niet opnieuw over je grenzen heen te gaan.

Lees meer over onze aanpak

Onze aanpak

Een nieuw perspectief

Aanmeldprocedure

Wij staan voor je klaar

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden