Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

Nieuws

Gwendela Kleppers - 26-03-2020

Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

Update 26 maart 2020 - Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen, heeft U-center een aantal maatregelen genomen. Hierin volgen we de meest actuele richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden blijft mogelijk

De aanmeldprocedure vanuit het communicatie center en de eventueel daaropvolgende adviesgesprekken voor opname vinden gewoon plaats. Dit gebeurt indien mogelijk via videochat. Er vinden in Driebergen geen fysieke afspraken plaats. Vrijwel alle medewerkers van U-center werken op dit moment vanuit huis.

In de week van 16 maart waren wij genoodzaakt alle behandelingen in ons behandelcentrum in Epen op te schorten tot in ieder geval dinsdag 7 april. De cliënten die op dat moment in de kliniek verbleven zijn naar huis of een andere verblijfplaats gegaan. Medewerkers van U-center hebben zorgvuldig gekeken naar passende oplossingen en huisartsen/verwijzers geïnformeerd.

Videochat en e-health modules

Met de cliënten die tijdelijk ontslagen zijn uit de kliniek is er minstens twee keer per week ondersteunend contact via videochat met hun behandelaar. U-center biedt hiervoor een veilig digitaal platform aan. Naast de videochat is het mogelijk om zelf e-health modules te volgen. De modules zijn voornamelijk gericht op leefstijlmanagement. Zo geeft U-center haar cliënten toch extra handvatten en structuur. In het digitaal platform kunnen cliënten tevens werken aan hun toekomstontwikkelingsplan. Dit plan zorgt ervoor dat de cliënt een goede handleiding heeft voor wat te doen de komende periode. Zo raakt hij of zij de grip niet kwijt en blijven oude patronen weg.

Nazorgtraject

Het nazorgtraject vanuit ons ambulant centrum in Driebergen gaat gewoon door. Onze behandelaren hebben telefonisch of via videochat en blogcontact contact met de cliënt. Op deze manier biedt U-center haar cliënten op dit moment zo goed mogelijk hulp.

Meer informatie

We realiseren ons dat bovenstaande maatregelen veel impact hebben op onze cliënten. Wij vragen om begrip. U-center volgt de ontwikkelingen en de richtlijnen van het RIVM nauw op in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onmisbare collega’s. Wij verwachten in de week van 30 maart nieuwe ontwikkelingen te kunnen communiceren. Wij werken op dit moment hard aan het op korte termijn kunnen aanbieden van alternatieve behandelvormen indien de huidige maatregelen van kracht blijven. Zo gauw als dit mogelijk is zullen we cliënten die in aanmerking komen voor opname informeren over (voorlopige) opnamedata.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je graag meer informatie over U-center? Je kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 20.00 uur via ons gratis telefoonnummer 0031-343556400. Ons communicatie center is geopend. Natuurlijk mag je ons ook mailen of een terugbelverzoek indienen. Klik hier.

Wij staan voor je klaar

Wil je meer weten of je aanmeldprocedure starten? Neem dan contact op met ons communicatie-center of meld je vrijblijvend aan via ons online aanmeldformulier.

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden