Informatie voor werkgevers

Een nieuwe start voor uw werknemer

De integrale behandeling van U-center zorgt voor duurzame resultaten bij patiënten met psychische aandoeningen of verslavingsproblemen.

Intensief en effectief

Een psychotherapeutisch behandelcentrum

Het is niet altijd makkelijk om een depressie, verslaving, angststoornis, trauma of burn-out te overwinnen. Misschien heeft u als werkgever samen met de bedrijfsarts en uw werknemer van alles geprobeerd, maar blijft het gewenste effect uit.

Een van de redenen kan zijn dat de meeste behandelprogramma's gericht zijn op een enkelvoudige diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in de integrale en gelijktijdige behandeling van wat men comorbide psychische aandoeningen noemt, met een duurzaam resultaat en met volle aandacht voor een gezonde terugkeer naar het werk.

Hoe werkt onze aanpak?

Unieke aanpak

Aandacht voor reïntegratie

Bij U-center behandelen we de mens en niet (alleen) de diagnose. We kijken naar het totaalplaatje van uw werknemer en de oorzaak van zijn of haar psychische problemen. Bij U-center kunnen cliënten rekenen op een persoonlijke behandeling, met aandacht voor werk, leefstijl, persoonlijkheid en relaties met naasten.

Dat doen wij met een breed aanbod van behandelingen die individueel, in groepsverband en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. Reïntegratie is vaak al tijdens de behandeling mogelijk. Als uw werknemer daar toestemming voor geeft betrekken we u als werkgever graag bij de behandeling en het nazorgtraject.

Investeren in je medewerkers

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van 7 weken realiseren we samen jouw U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan je herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten. Bovendien ligt het behandelresultaat boven het landelijk gemiddelde.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we nauw samen met onder andere de Universiteit Maastricht.

.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

Ons behandelcentrum bestaat enerzijds uit onze kliniek nabij Maastricht, gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap, en anderzijds onze afdeling op Landgoed de Horst, nabij Utrecht. We bieden onze cliënten een perfecte plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken.

Lees meer over ons behandelcentrum

Aantoonbaar resultaat

Maar liefst 84% van onze (oud-)cliënten raad een behandeling bij U-center aan. Die hoge tevredenheid maakt ons natuurlijk erg blij, maar het maakt ons niet minder ambitieus. We blijven ons therapeutisch aanbod voortdurend verder ontwikkelen en verbeteren.

Hoe kan ik mijn werknemer aanmelden?

Reïntegratie binnen 14 weken

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Doorlooptijd

7 weken

Wil u meer informatie? Wij helpen graag. Bel vrijblijvend op +31 343 556 400.

U-center in beeld

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief.

E. Decker - Huisarts

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden